De Andere Wijn

Voor elke gelegenheid een goede wijn. Met trots bieden we u een vlotte rode of witte wijn aan, rechtstreeks van de wijnboer. Tevens een mooie presentatie op de feesttafel door het originele etiket van de hand van een aantal cursisten. Deze zorgvuldig geselecteerde wijnen voor de komende eindejaarsperiode wordt u door de Andere Academie aangeboden aan de prijs van 8,-€ per fles.

  • De D. de Fournery Rouge uit de Malepèrestreek in de buurt van Carcassonne is een heerlijk fruitige krachtige ronde rode wijn. Deze wijn wordt gekarakteriseerd door de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
  • De witte Sauvignon Couleurs de Razès komt uit de OC wijnstreek van de Languedoc-Roussillon. De Sauvignondruif bezorgt deze elegante wijn een intense aromatische smaak met een hint naar buxus en pompelmoes. Een verrijking bij vis- en schaaldiergerechten.

Wenst u meer informatie of had u graag deze wijnen besteld, neem gerust contact op via ons mailadres.


De Nacht Wacht

Nachtwacht_Rembrandt.jpg

Als nieuw thema voor het cursusjaar 2015-2016 hebben de docenten gekozen voor het onderwerp van de "Nacht Wacht". Niet alleen het gekende schilderij "de Nachtwacht" dat de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn schilderde rond 1640, maar evenzeer het lonken naar of het verwensen van de duisternis in de avondlijke uren. Het thema zal in de loop van het voorjaar 2016 een verdere creatieve uitdieping krijgen en zijn plaats veroveren in onze eindejaarstentoonstelling in juni.


Vrijwilligers zijn onze steunpilaren

 Ondersteuning bij thema uitstap De Groote Oorlog 2013

Ondersteuning bij thema uitstap De Groote Oorlog 2013

De Andere Academie zoekt vrijwilligers.

1)  Helpende handen bij de organisatie van tentoonstellingen: het transport, de montage, de afbraak en de permanentie tijdens de expo.

2)  Creatieve geesten die de vzw blijvend nieuw leven inblazen: we verwelkomen je graag om als bestuurslid met ons mee te denken.

3)  Promoten en ondersteunen van de kunstbeleving van de cursisten: het vervoeren en begeleiden van geïnteresseerde cursisten naar de opening van een tentoonstelling, hun werken verder ontdekken en aanbevelen op culturele evenementen.

4)  Om iedere vrijwilliger zijn ding te laten doen en de kwaliteit van onze opleiding te garanderen, zijn er uiteraard centen nodig. Kun je ons een financieel duwtje geven, neem dan contact op met onze voorzitster.

Wenst u meer info, klik hier voor de vrijwilligersnota in PDF-vorm.

Alvast bedankt voor de interesse en eventuele ondersteuning. De cursisten zullen het openhartig appreciëren.


Guernica

Een thema vol inspiratie van de cursisten

Het thema van dit academiejaar 2014-2015 was één van Pablo Picasso's meest bekende schilderijen. Guernica is een werk uit 1937, genoemd naar de plaats Guernica in Spaans Baskenland. Aanleiding voor het schilderij is het bombardement van deze stad door de fascisten onder leiding van Franco, om de weerstand van de tegenstrevers te breken. Het schilderij, met de enorme afmetingen 3,49 m hoog en 7,76 m breed, is een van de meest indrukwekkende en controversiële werken van Picasso. Het heeft zijn plaats in het Prado-museum in Madrid, Spanje.